2 ugers ferie? Ikke noget problem for træningen

mister man muskelmasse på ferie

Gode nyheder – du behøver ikke være bange for at miste gains på ferien.

Et hold forskere har undersøgt hvad der sker med unge, trænede mennesker hvis de holder 2 ugers pause efter at have trænet et stykke tid.

De tog en gruppe på 20 unge mænd og delte dem op i 2 grupper og lod dem herefter træne i 4 uger, 4 gange om ugen.

Den ene gruppe fik 25g whey efter træning og den anden gruppe fik en lignende drik uden whey. Dette var for at teste om man ved at supplere med whey kunne inducere bedre fastholdelse af muskelmasse under pause.

Efter 4 uger blev der holdt 2 ugers pause og herefter blev der igen trænet 4 uger.

Der blev løbende testet muskelstyrke på leg press.

Resultatet

Der var ikke signifikant forskel på de to grupper efter de 2 ugers pause. Altså holdt begge grupper lige godt på deres leg press og whey gruppen øgede endda deres leg press styrke efter pausen. En grund til dette kunne være, at man med whey efter træning generelt restituerer bedre og derfor kan træne hårdere. Når der så kommer en pause, restituerer kroppen stadigvæk fra den generelt hårdere træning og adapterer under en stor del af pausen.

Efter de 4 ugers træning efter pausen vedblev whey gruppen at øge deres leg press styrke i højere grad end gruppen der ikke benyttede whey, men ikke signifikant meget. Whey gruppen blev altså stærkere af at holde pause.

Kort sagt – Du mister ikke styrke af at holde 2 ugers pause og du får mere ud af din træning, hvis du supplerer med whey.

Så hold ferie med god samvittighed og husk din shake efter træning.

Kilde:

https://insights.ovid.com/crossref?an=00124278-201704000-00001

Kunne du lide denne artikel?

Tak for din feedback