Derfor bør du tilføje løb til vægtløftning

to personer der løber

Derfor bør bodybuildere og fitness udøvere tilføje løb til vægtløftning

Vi forstår det – du elsker at løfte. Og bodybuilding er et godt fokus – det bygger styrke, hjælper dig med at opretholde muskler, når du bliver ældre, og selvfølgelig får det dig til at se godt ud! Men der er også liv udenfor vægtrummet… og noget af det er udendørs.

Løb og bodybuilding er måske ikke naturlige partnere. Men vent et øjeblik, før du helt afviser idéen. Der er løb, og så er der løb. Du behøver ikke at træne til en maraton for at få de mange fordele ved at tilføje løb til din rutine. Og den bedste del? Det vil ikke påvirke din træningspræstation overhovedet!

6 fordele ved at tilføje løb til vægtløftning

Hjertesundhed

Enhver form for cardio vil mindske risikoen for hjertesygdomme og øge effektiviteten af ​​dit kardiovaskulære system fra hjerte til blodkar.

Forlænget Udholdenhed

Løb udvider din krops evne til at træne og dermed øger dit vækstpotentiale. Hvis du kan løbe, kan du lave et længere sæt squats og også restituere bedre.

Øget Hormonfrigivelse

Løb (især sprints og hill reps) øger din krops produktion af vigtige anabolske hormoner (samt styrker blodkarsundhed), der alle vil hjælpe dig med at vokse muskler.

Kalorie Output

Selvfølgelig forbrænder løb kalorior. Det er gode nyheder, hvis du kan lide at spise mere mad. Løb mere = Spis mere = Bliv trimmet. Ret simpelt.

Generel Physical Preparedness (GPP)

GPP har sine rødder i træningsperiodisering for eliteatleter, men vi kan alle tage et blad ud af denne bog. GPP betyder at arbejde på alt, ikke kun styrke. Forbedr din hastighed, udholdenhed, fleksibilitet og færdigheder for at blive en mere velafrundet atlet.

Atletisk Og Smidig

Vi ved ikke med dig, men vi kan godt lide at føle os atletiske og smidige. Hvorfor ikke være både muskuløs, stærk og mere smidig! 

Hvilken slags løb er bedst? HIIT eller LISS? Eller – i løbende termer – sprints eller udholdenhedsløb?

Som med enhver cardio er den bedste form, hvad du foretrækker. Så hvis HIIT gør ondt i dine knæ, eller hvis du synes, det tager for lang tid at komme sig, skal du lave LISS (også jogging). Men i en ideel verden ville vi alle sprinte et par gange om ugen. Sprints – HIIT løb – er overlegen for metabolisk respons, hormon output, og overfører bedre til din løftning også.

Tænk sprintintervaller (ideelt på blødere underlag som græs eller jord), track run eller bakkeløb.

Den eneste advarsel til dette er restituering. Hvis HIIT løb lægger for meget belastning på dine restitueringsevner, og du synes det påvirker din træningsrutine, så skift til mildere løb. Over tid kan du måske smide nogle sprintintervaller ind.

Vil løb ikke ødelægge mine gains?

Nej – så længe du spiser tilstrækkelige kalorier og restituerer korrekt. Hvis du kan frigøre 2-3 x 30 minutter til løb med sprintintervaller, eller til en bakkesession eller til en hurtig fart, kører din vægtløftning kun positivt. Det er nok.

3 grunde til løbe

Hvor som helst, når som helst

Cardio er cardio, men løb har et utroligt plus point – du kan gøre det overalt og når som helst. Ingen specialsæt nødvendigt, ingen plads er nødvendigt. Du kan gøre det hjemme, på ferie, væk med arbejde. Alt du behøver er sko (og bh, hvis du er kvinde!) Og en rute. Ingen undskyldninger!

Den konkurrenceprægede side

En af de gode ting ved løb for bodybuildere er, at det kan være konkurrencedygtigt, hvis du ønsker det. Det samme kan ikke siges for f.eks. svømning, boksning eller roning. Enhver kan deltage i et lokalt 5 km løbe. Løb i parker fantastisk – gratis, venlige og åbne for alle. Se om din by har en og engager dig!

Kom udenfor

Fordelene ved udendørs motion er almindeligt anerkendt. Stressafhælpende, ekstra D-vitamin, frisk luft, humørforbedring og selvfølgelig chancen for at komme væk fra din smartphone i et stykke tid. At løbe udendørs er en fantastisk måde at nyde alle fordelene ved at være udenfor, plus ekstra kalorieforbrænding.

Lås dig ikke fast i vægtløftning alene – prøv at tilføje nogle hurtige løb i din ugentlige rutine og se din fysik tilpasse sig.

Kunne du lide denne artikel?

Tak for din feedback